MenyStäng

Nyheter & press

Nyhet 6 december 2018

Åsa Larsson blir tf. VD för Airport City Stockholm

Fredrik Jaresved, VD för Airport City Stockholm, lämnar sitt uppdrag till årsskiftet. Rekryteringen efter hans ersättare har påbörjats. Under övergångsperioden tar Åsa Larsson rollen som tf. VD och marknadschef.

Nyhet 19 november 2018

VD Fredrik Jaresved lämnar sitt uppdrag

Fredrik Jaresved, VD för Airport City Stockholm, lämnar sitt uppdrag efter 4 år för att anta ett nytt ledningsuppdrag inom Swedavia.

Nyhet 26 juni 2018

Flyget bekräftar marknaden – men hur viktigt är det att Sverige attraherar globala aktörer?

Arrangör: Airport City Stockholm Dag: 4/7 2018 11:00 – 12:00 Evenemangskategori: Seminarium Evenemangstyp: Debatt Ämnesområde: Innovation Ämnesområde 2: Näringsliv Språk: Svenska Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6 Platsbeskrivning: Gate Almedalen (Swedavias tält snett emot Clarion Wisby) Beskrivning av samhällsfrågan Flyget måste minska sin klimatpåverkan! Ja visst, självklart. Men också; hur viktig är Sveriges närvaro globalt? Hur stor roll spelar tillgängligheten till resten av världen? […]

Pressmeddelande 15 juni 2018

Sveriges nya mässområde får nytt hotelltorn när Nordic Choice Hotels bekräftar satsning på Scandinavian Xpo

Vid en pressträff idag lanserades planerna för Scandinavian Xpo – den nya internationella mötes- och eventarenan i Airport City Stockholm. Petter A Stordalen släppte nyheten live om byggnationen av ytterligare ett hotelltorn med 419 hotellrum till Quality Hotel Arlanda Airport. Därmed ökar förutsättningarna kraftigt för fler och större möten och mässor i Arlandaområdet. På pressträffen […]

Nyhet 4 juni 2018

Pressinbjudan: Välkommen att bevaka lanseringen av Scandinavian Xpo

Välkommen att bevaka lanseringen av Scandinavian Xpo – den nya internationella mötes- och eventarenan, som öppnar i Airport City Stockholm och presenteras i samband med Handelskammarens Arlandalunch. Nu tar utvecklingen i Airport City Stockholm fart på riktigt. Per Taube är entreprenören som den här dagen – fredag den 15 juni – öppnar dörrarna till den regionalt och nationellt betydande […]

Pressmeddelande 31 maj 2018

Handelskammarens fyrspårsförslag förverkligas

År 2015 föreslog Handelskammarens en fyrspårssatsning mellan Stockholm och Uppsala med möjlighet att bygga 100 000 bostäder. I dag bekräftar regeringen att man satsar på ett sådant projekt. Byggstarten är planerad till 2024 och 2029 ska byggnationen vara färdigställd. Stockholms Handelskammare är glada över beskedet. – Näringslivet välkomnar satsningen på fyrspår mellan Uppsala och Arlanda. Det […]

Pressmeddelande 25 maj 2018

Nytänkande hyresgäst tecknar avtal på Stockholm Arlanda Airport – framtidens mötesplats växer

United Spaces har tecknat avtal med Swedavia om ett långtgående samarbete för den terminalnära byggnaden Office One. Från och med mars 2019 erbjuds moderna coworking-kontor för moderna arbetsplatser med närhet till hela världen.

Pressmeddelande 24 april 2018

Arlandastad Holding säkrar ytterligare 800 miljoner genom bankfinansiering

Arlandastad Holding har säkerställt ytterligare 800 miljoner genom bankfinansiering till sina planerade och pågående etableringar i Airport City Stockholm. Bolaget fortsätter därmed den snabba utvecklingen av kommersiella fastigheter, mötesplatser och eventarenor i det direkta närområdet till Arlanda flygplats. – Eftersom vi befinner oss i en kraftig tillväxt och har fortsatt stor efterfrågan är det oerhört […]

Pressmeddelande 10 april 2018

Staffan Littmarck blir ny chef för Scandinavian Expo, den nya internationella mötes- och eventarenan i Airport City Stockholm

Den tidigare Eurostopfastigheten vid Arlanda byggs nu om till Scandinavian Expo, en modern internationell mötesplats med mässhallar, en omfattande konferensavdelning, restauranger samt annan kringservice. Scandinavian Expo är ett nytt internationellt mötes- och eventcenter och det öppnar under våren 2020.

Pressmeddelande 26 oktober 2017

Excellent långtidsparkering invigd i Airport City Stockholm

Den nya långtidsparkeringen P1 invigdes idag på Stockholm Arlanda Airport. Parkeringen som ligger strax söder om flygplatsinfarten i direkt anslutning till E4:an är hållbarhetscertifierad på den högsta nivån och är en viktig del i Swedavias fortsatta utveckling och hållbarhetsarbete.

Pressmeddelande 20 september 2017

Nytt internationellt mässcenter öppnar vid Arlanda

Nu startar omvandlingen av f.d. Eurostop Arlanda till en modern internationell mötes- och mässanläggning. Den nya mässan Scandinavian Expo öppnar årsskiftet 2019/2020 och kommer bestå av nya mässhallar, konferenslokaler och hotell. Detta är en viktig pusselbit i utvecklingen av hela området kring Arlanda och den nya flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Nyhet 14 september 2017

Airport City Stockholm på Business Arena 20-21 september

Airport City Stockholm och dess tre ägare Arlandastad Holding, Sigtuna kommun och Swedavia kommer till Business Arena på Stockholm Waterfront Congress Centre 20-21/9. Du hittar oss i lounge nummer 4L07 på plan 4 i Waterfront. Business Arenas öppettider är kl 07.30 – 17.00 båda dagarna. Kom och lyssna på Airport City Stockholms vd Fredrik Jaresved när han medverkar […]

Pressmeddelande 20 juni 2017

​Training Partner expanderar och hyr 15 000 kvm lokaler i DRIVELAB

Arlandastad Holding och Training Partner fortsätter utveckla Sveriges största kluster för utbildning och event inom fordonsindustrin.

Pressmeddelande 7 juni 2017

Anläggning för svensk fotboll vid Arlanda i Airport City Stockhom

Svenska Fotbollförbundet och Arlandastad Holding AB inleder en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.

Pressmeddelande 26 april 2017

Eurostop Arlanda omvandlas, öppnar för framtida mässa vid Arlanda av ny ägare.

Den tidigare handelsplatsen Eurostop Arlanda förvärvas av fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB från Unibail-Rodamco. Affären blir startskottet för en helt ny etablering av ett internationellt event- och mässområde i den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Pressmeddelande 20 februari 2017

​Ytterligare ett utbildningsföretag flyttar till Airport City Stockholm

Yrkesakademin AB har valt att flytta sin utbildning av maskinförare i Stockholm till området DRIVELAB Center i Arlandastad. Hyresavtalet omfattar utbildningslokaler samt ett övningsområde i direkt anslutning till dessa. Det innebär att flera av branschens stora utbildningsgiganter nu väljer att etablera sig och sina verksamheter i DRIVELAB.

Pressmeddelande 30 november 2016

Nybygget välkomnar Älvsbyhus, Sveriges största och mest anrika hustillverkare

​Nybygget växer. Nu har avtal tecknats med Älvsbyhus, Sveriges största och mest anrika hustillverkare. I och med detta erbjuder nu Nybygget vid Arlanda flygplats ett av Stockholms mest kompletta husvisningsområden. Med en variation av leverantörer och utställare på plats finns något för alla som går i husbyggartankar. Invigningen av Älvsbyhus nya visningshus beräknas ske under våren 2017.

Nyhet 14 november 2016

Överenskommelse om US preclearance på Stockholm Arlanda Airport

På fredagen tecknade svenska regeringen och USA ett bilateralt avtal om införande av amerikansk gränskontroll på Stockholm Arlanda Airport. Swedavia undertecknade i anslutning till detta en avsiktsförklaring med US Customs and Border Protection, CBP, om hur denna funktion ska hanteras på flygplatsen.

Nyhet 8 november 2016

Spaden i marken för miljardsatsning på nytt driftområde på Arlanda

Idag sattes spaden i marken för Arlandas nya driftområde. Som en del av Stockholm Arlanda Airports utvecklingsplaner byggs nu ett modernt, funktionellt och miljöanpassat driftområde för flygplatsens fordon. Nu skapas det plats för den nya piren som behövs byggas i för att möta de ökande resenärssiffrorna och ett viktigt steg för Sveriges tillgänglighet.

Nyhet 19 oktober 2016

Nordic Choice Hotels blir operatör för nytt storhotell på Stockholm Arlanda Airport

Nordic Choice Hotels blir operatör för Stockholm Arlanda Airports nya storhotell. Hotellet beräknas få drygt 460 rum och blir ett modernt alternativ i vardagslyx till affärshotellen på flygplatsen. Hotellet är en viktig pusselbit i byggandet av den nya flygplatsstaden.