MenyStäng

Nyheter & press

Pressmeddelande 20 september 2017

Nytt internationellt mässcenter öppnar vid Arlanda

Nu startar omvandlingen av f.d. Eurostop Arlanda till en modern internationell mötes- och mässanläggning. Den nya mässan Scandinavian Expo öppnar årsskiftet 2019/2020 och kommer bestå av nya mässhallar, konferenslokaler och hotell. Detta är en viktig pusselbit i utvecklingen av hela området kring Arlanda och den nya flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Nyhet 14 september 2017

Airport City Stockholm på Business Arena 20-21 september

Airport City Stockholm och dess tre ägare Arlandastad Holding, Sigtuna kommun och Swedavia kommer till Business Arena på Stockholm Waterfront Congress Centre 20-21/9. Du hittar oss i lounge nummer 4L07 på plan 4 i Waterfront. Business Arenas öppettider är kl 07.30 – 17.00 båda dagarna. Kom och lyssna på Airport City Stockholms vd Fredrik Jaresved när han medverkar […]

Pressmeddelande 20 juni 2017

​Training Partner expanderar och hyr 15 000 kvm lokaler i DRIVELAB

Arlandastad Holding och Training Partner fortsätter utveckla Sveriges största kluster för utbildning och event inom fordonsindustrin.

Pressmeddelande 7 juni 2017

Anläggning för svensk fotboll vid Arlanda i Airport City Stockhom

Svenska Fotbollförbundet och Arlandastad Holding AB inleder en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.

Pressmeddelande 26 april 2017

Eurostop Arlanda omvandlas, öppnar för framtida mässa vid Arlanda av ny ägare.

Den tidigare handelsplatsen Eurostop Arlanda förvärvas av fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB från Unibail-Rodamco. Affären blir startskottet för en helt ny etablering av ett internationellt event- och mässområde i den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Pressmeddelande 20 februari 2017

​Ytterligare ett utbildningsföretag flyttar till Airport City Stockholm

Yrkesakademin AB har valt att flytta sin utbildning av maskinförare i Stockholm till området DRIVELAB Center i Arlandastad. Hyresavtalet omfattar utbildningslokaler samt ett övningsområde i direkt anslutning till dessa. Det innebär att flera av branschens stora utbildningsgiganter nu väljer att etablera sig och sina verksamheter i DRIVELAB.

Pressmeddelande 30 november 2016

Nybygget välkomnar Älvsbyhus, Sveriges största och mest anrika hustillverkare

​Nybygget växer. Nu har avtal tecknats med Älvsbyhus, Sveriges största och mest anrika hustillverkare. I och med detta erbjuder nu Nybygget vid Arlanda flygplats ett av Stockholms mest kompletta husvisningsområden. Med en variation av leverantörer och utställare på plats finns något för alla som går i husbyggartankar. Invigningen av Älvsbyhus nya visningshus beräknas ske under våren 2017.

Nyhet 14 november 2016

Överenskommelse om US preclearance på Stockholm Arlanda Airport

På fredagen tecknade svenska regeringen och USA ett bilateralt avtal om införande av amerikansk gränskontroll på Stockholm Arlanda Airport. Swedavia undertecknade i anslutning till detta en avsiktsförklaring med US Customs and Border Protection, CBP, om hur denna funktion ska hanteras på flygplatsen.

Nyhet 8 november 2016

Spaden i marken för miljardsatsning på nytt driftområde på Arlanda

Idag sattes spaden i marken för Arlandas nya driftområde. Som en del av Stockholm Arlanda Airports utvecklingsplaner byggs nu ett modernt, funktionellt och miljöanpassat driftområde för flygplatsens fordon. Nu skapas det plats för den nya piren som behövs byggas i för att möta de ökande resenärssiffrorna och ett viktigt steg för Sveriges tillgänglighet.

Nyhet 19 oktober 2016

Nordic Choice Hotels blir operatör för nytt storhotell på Stockholm Arlanda Airport

Nordic Choice Hotels blir operatör för Stockholm Arlanda Airports nya storhotell. Hotellet beräknas få drygt 460 rum och blir ett modernt alternativ i vardagslyx till affärshotellen på flygplatsen. Hotellet är en viktig pusselbit i byggandet av den nya flygplatsstaden.

Nyhet 14 juli 2016

Lättare flyga till USA

Regeringen har tillsatt en utredning som snabbt ska ta fram ett lagförslag som möjliggör att resenärer till USA ska få göra inresekontroll redan i Sverige. (DI 20160714)

Pressmeddelande 4 juli 2016

5000 m2 uthyrt i DRIVELAB BIG – i Airport City Stockholm

Den 1:a oktober 2017 är första etappen av DRIVELAB BIG färdigställd. DRIVELAB BIG är en permanent mässa, mötesplats, med utbildningslokaler, för stora fordon, i Airport City Stockholm.

Pressmeddelande 30 juni 2016

Miljöcertifierad storparkering ökar kundservicen på Stockholm Arlanda Airport

Nu blir det ännu enklare att resa till och från Stockholm Arlanda Airport. 1500 nya långtidsparkeringsplatser byggs i det nya Airport Cityområdet på Arlanda.

Pressmeddelande 30 juni 2016

Entreprenad Live lanseras i DRIVELAB, Airport City Stockholm

Entreprenad Live som redan arrangeras i Göteborg och Skåne lanseras den 24-26 september 2017 på Airport City Stockholm. – Vi följer vår plan och Entreprenad Lives koncept är enkelt och väldigt uppskattat. Entreprenad Live arrangeras där marknaden finns och det byggs mycket. Det är en komplett mässa med allt som bygg-& anläggnings-entreprenörer behöver sin vardag […]

Pressmeddelande 26 januari 2016

DRIVELAB fortsätter att expandera

Nu öppnar en ny eventhall vid Arlanda – och till hösten öppnar DRIVELAB Hotel.

Nyhet 3 november 2015

Swedavia etablerar SkyCity Office One inom Airport City Stockholm

Swedavia har beslutat att etablera kontorsfastigheten SkyCity Office One vid Stockholm Arlanda Airport. De två byggnaderna skapar tillsammans 15 600 kvadratmeter ny kontorsyta vid flygplatsen och är ytterligare ett steg i utvecklingen mot att bli Skandinaviens ledande flygplats.

Pressmeddelande 2 oktober 2015

Nytt företagarnätverk kring Arlanda

Idag lanseras affärsnätverket för Arlandaregionens utveckling. Nätverket, vilket är ett samarbete mellan Airport City Stockholm och Handelskammaren i Uppsala, syftar till att underlätta kunskapsöverföring och skapa ytterligare tillväxtmöjligheter bland de etablerade företagen i området. Därigenom stärks förutsättningarna inom Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

Nyhet 8 september 2015

Välkommen till seminarium och affärsnätverk för Arlandaregionens utveckling den 2 oktober!

Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad. Stockholms Handelskammare arbetar för att öka Huvudstadsregionens attraktivitet. Vårt nya gemensamma Affärsnätverk Airport City Stockholm är ett nätverk för dig som vill göra affärer och bidra till att stärka Arlandaregionen. Välkommen till vårt seminarium ”Innovationsarenor och utvecklingskluster – strategier för Greentech och energi”!

Pressmeddelande 8 september 2015

Innovationsarena och utvecklingskluster – Airport City Stockholm

Agenda

Block 1 Introduktion; keynote: Peter Bardenfleth-Hansen Scandinavian Director, Tesla

Block 2 Hur har andra utvecklingskluster lyckats?

Block 3 Airport City Stockholm – mitt emellan universiteten i Stockholm och Uppsala

Block 4 Internationell utblick

Pressmeddelande 4 juni 2015

​Elväg vid Arlanda inom två år

Idag meddelade Trafikverket att elvägsprojektet vid Stockholm Arlanda Airport kommer att delfinansieras. Pengarna ska användas till fortsatt teknikutveckling och för att anlägga en elväg för transporter mellan Arlanda flygplats och Rosersbergs logistikområde.