MenyStäng

De olika stadsdelarna

Sky City

Stadskärnan i Airport City Stockholm präglas av tillväxt och företagsamhet. Kvarteren är formade för att människor från hela världen ska mötas – oavsett om det handlar om att utbyta erfarenheter eller göra affärer.

Här kantas gator av restauranger, butiker och kontorsreceptioner. Mäss- och konferensanläggningar byggs även, liksom hotell i olika prisklasser. En genomtänkt och modern stadsplanering gör att människor som arbetar i området både har tillgång till ett livligt stadsliv och lugna oaser i form av gröna stråk och små parker.

Liksom resten av Airport City Stockholm utvecklas Sky City med hållbarhet i fokus. Området strävar efter att vara klimatneutralt. Väl utvecklad kollektivtrafik gör det enkelt att lämna bilen hemma på morgonen och långtgående planer finns för att utveckla infrastrukturen för cykel.

Naturligt ljus i kontorsbyggnaderna gör det lätt att spara energi. Målet är att alla byggnader i Airport City Stockholm ska miljöcertifieras.

Vill du veta mer om att etablera företag i Sky City?

Kontakta oss här

Park City

Som Sky Citys närmaste granne har Park City ett svårslaget läge. Det är dock först nu, i och med framväxten av Airport City Stockholm, som området kommer att nå sin fulla potential. De långtidsparkeringar och biluthyrningar som länge funnits i området får nu sällskap av kontor, hotell och andra verksamheter knutna till Airport City Stockholm och transportsektorn. Landskapet, som tidigare mest bestått av hårda ytor, balanseras också upp av grönområden och parklandskap.

Park City är avsett för företag som både söker en plats som är anpassad till transportverksamhet, och har behov av närhet till Sky City och Stockholm Arlanda Airport för att nå kunder.

Vill du veta mer om att etablera företag i Park City?

Kontakta oss här

Cargo City

Sydväst om terminalområdet, i direkt anslutning till både Stockholm Arlanda Airport och E4:an, hittar du Cargo City. Det är här som Airport City Stockholms stora centrum för frakt och logistik utvecklas. Platsen är idealisk för företag som behöver gott om utrymme, kontorslokaler och stor tillgång till transportvägar på mark och i luften. I nuläget finns flera stora frakt- och logistikföretag etablerade på området och hela 150 000 kvm frakt- och logistikbyggnader planeras att byggas. Utvecklingen är en viktig pusselbit för de företag som väljer att etablera sig i området.

Vill du veta mer om att etablera företag i Cargo City?

Kontakta oss här

Meetings/Events

Mitt i Airport City Stockholm ligger DriveLAB Stockholm – en samlingspunkt för utbildning och utveckling inom trafik och trafiksäkerhet. En arena för framtidens fordonsindustri där företag och forskare möts i en kreativ miljö. Här sker produktutveckling sida vid sida med utbildningsverksamhet och ytkrävande urbana experiment. DriveLAB Stockholm är platsen där kunskap inom fältet samlas, delas och tas vidare.

Vill du veta mer om DRIVELAB? Se mer här.

Vill du veta mer om att etablera företag i stadsdelen Meetings and Events?

Kontakta gärna

Dieter Sand
VD
Arlandastad Holding
072-225 37 71
dieter.sand@arlandastadholding.se

 

Rosersbergs logistik

Rosersberg drivs av målet att skapa världens mest miljösmarta logistikcenter. Stadsdelen, med sina lagerbyggnader och parkeringar, är ett nav för både stora och små logistikföretag som värdesätter hållbar utveckling såväl som utrymme och läge. Med placering vid E4:an som tar dig mellan Stockholm, Uppsala och Stockholm Arlanda Airport har Rosersberg redan hittats av företag inom allt från flyttverksamhet och frakt till mat och återvinning.

Vill du veta mer om att etablera företag i Rosersberg?

Kontakta oss här

Företagsområdet i Märsta

Nära E4:an mellan Märsta och Stockholm Arlanda Airport hittar du Airport City Stockholms klassiska företagsområde. Här ryms en rad olika verksamheter – allt från transport till bygg och handel. Kollektivtrafiken gör det enkelt att ta sig hit kommunalt, och det finns dessutom gott om butiker och annan service i området.

Vill du veta mer om att etablera företag i Företagsområdet i Märsta?

Kontakta oss här

Västra Rosersberg

Området Västra Rosersberg ska i framtiden bli ett modernt samhälle med bostäder service och handel. I samarbete med kommuninvånare och arkitektfirman White har en vision för samhället arbetats fram:
”I Rosersberg utvecklas framtidens gröna stad. Den har en blandning i upplåtelseformer, innehåll och uttryck, med en struktur som gör den tillgänglig, och en tillräcklig täthet för att vara klimateffektiv. Här finns utrymme för såväl modern miljöteknik som stadsodling och starka naturvärden väntar runt hörnet.”
Visionen kommer vara styrande när samhället tar form.

Märsta

Med sitt läge nära Airport City Stockholm, Uppsala, Stockholm City och 1000-åriga Sigtuna stad är Märsta en skärningspunkt mellan olika världar. Här möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Märsta välkomnar det internationella och mångkulturella.
Närheten till arbetsmarknadsnavet Airport City Stockholm, ett brett förenings- och kulturutbud, bostäder för olika skeden i livet skapar förutsättningar för att människor med olika typer av krav och behov ska kunna leva här.

Steninge slottsby

Inte långt från Airport City Stockholm, nära barockslottet Steninge, växer en by med 650 bostäder fram. Området utvecklas varsamt av företaget Gelba. Det kommer att bli 500 småhus och runt 150 lägenheter. Visionen för platsen är en traditionell by i modern tappning, och kulturmiljön kring slottet kommer att speglas i samhället.
Steninge slottsby ska bli ett kondensat av en stad där alla människor kan leva. Det kommer att finnas skola, äldreboende, butiker och mindre bostäder som lämpar sig som första boende. För att byn ska bli en harmonisk helhet finns långtgående krav på gestaltningen.
Den som bosätter sig i Steninge slottsby får nära till Arlanda, världen, Stockholm city, naturen och historien. Som ett nytt bostadsområde i Sigtuna kommun kommer byn att tillföra en modernitet som tar avstamp i historien.
Läs mer om Steninge slottsby