MenyStäng

Om Airport City Stockholm

Airport City Stockholm skapas med en vision om en levande stad närmare världen. En stad som med sitt läge nära Stockholm Arlanda Airport, järnväg och motorväg skapar tillfällen för människor att mötas, karriärer att växa och företag att utvecklas. En plats där kreativitet, innovation och teknologi skapar nya förutsättningar för framtiden såväl som nya arbetstillfällen här och nu.

Airport City Stockholm växer fram i ett samarbete mellan Swedavia, Sigtuna kommun och Arlandastad Holding AB. Som ägare och ansvarig för Stockholm Arlanda Airport och tio andra svenska flygplatser leder Swedavia, tillsammans med flygbolagen, utvecklingen av svensk luftfart. Företaget går in i samarbetet med en omfattande kunskap om flyg och flygplatsrelaterad verksamhet.

Med det sagt är det ingen slump Airport City Stockholm utvecklas i Sigtuna. Den snabbväxande kommunen bjuder på såväl pendelavstånd till attraktivt boende som närhet till en levande landsbygd. Flygplatsstaden kommer dessutom att bidra till fler arbeten och möjligheter i området – en utmärkt anledning att flytta hit eller välja att bo kvar.

Arlandastad Holding AB är med sin erfarenhet av att äga, förvalta och utveckla fastigheter den länk som gör samarbetet mellan de tre aktörerna komplett. Tillsammans bildar de ett partnerskap mellan offentligt och privat. Ett samarbete där kunskap, erfarenhet och tydliga mål skapar de allra bästa förutsättningarna för flygplatsstaden.

logos

Styrelsen för Airport City Stockholm

Leif West, Arlandastad Group, styrelseordförande

Olov Holst, Sigtuna kommun, styrelseledamot

Stefan Stenberg, Swedavia Real Estate AB, styrelseledamot

Dieter Sand, Arlandastad Group, styrelsesuppleant

Marie Axelsson, Sigtuna kommun, styrelsesuppleant

Peder Grunditz, Swedavia, styrelsesuppleant