MenyStäng

Flygplatsstadens områden

Arlanda flygplats

Stockholm Arlanda Airport

Stockholm Arlanda Airport är Sveriges största flygplats. Arlanda har fyra terminaler. Inrikesflyg går från terminalerna 3 och 4 och utrikesflyg går från terminalerna 2 och 5. På flygplatsområdet finns bland annat Sky City, Park City och Cargo City. Mer om flygplatsen hittar du på Swedavias webbplats.

Stockholm Arlanda Airport på Swedavia.se

Sky City

Sky City

Stadskärnan i Airport City Stockholm präglas av tillväxt och företagsamhet. Kvarteren är formade för att människor från hela världen ska mötas – oavsett om det handlar om att utbyta erfarenheter eller göra affärer.

Här kantas gator av restauranger, butiker och kontorsreceptioner. Mäss- och konferensanläggningar byggs även, liksom hotell i olika prisklasser. En genomtänkt och modern stadsplanering gör att människor som arbetar i området både har tillgång till ett livligt stadsliv och lugna oaser i form av gröna stråk och små parker.

Liksom resten av Airport City Stockholm utvecklas Sky City med hållbarhet i fokus. Området strävar efter att vara klimatneutralt. Väl utvecklad kollektivtrafik gör det enkelt att lämna bilen hemma på morgonen och långtgående planer finns för att utveckla infrastrukturen för cykel.

Naturligt ljus i kontorsbyggnaderna gör det lätt att spara energi. Målet är att alla byggnader i Airport City Stockholm ska miljöcertifieras.

Park City

Park City

Som Sky Citys närmaste granne har Park City ett svårslaget läge. Det är dock först nu, i och med framväxten av Airport City Stockholm, som området kommer att nå sin fulla potential. De långtidsparkeringar och biluthyrningar som länge funnits i området får nu sällskap av kontor, hotell och andra verksamheter knutna till Airport City Stockholm och transportsektorn. Landskapet, som tidigare mest bestått av hårda ytor, balanseras också upp av grönområden och parklandskap.

Park City är avsett för företag som både söker en plats som är anpassad till transportverksamhet, och har behov av närhet till Sky City och Stockholm Arlanda Airport för att nå kunder.

Cargo City

Cargo City

Sydväst om terminalområdet, i direkt anslutning till både Stockholm Arlanda Airport och E4:an, hittar du Cargo City. Det är här som Airport City Stockholms stora centrum för frakt och logistik utvecklas. Platsen är idealisk för företag som behöver gott om utrymme, kontorslokaler och stor tillgång till transportvägar på mark och i luften. I nuläget finns flera stora frakt- och logistikföretag etablerade på området och hela 150 000 kvm frakt- och logistikbyggnader planeras att byggas. Utvecklingen är en viktig pusselbit för de företag som väljer att etablera sig i området.

Arlandastad

Söder om flygplatsområdet ligger Arlandastad på båda sidor av E4:an. Området invigdes 1992 i samband med att köpcentret Eurostop Arlanda slog upp sina portar. I Arlandastad finns även ett företagsområde och ett område för trafikföretag. Just nu pågår flera stora förändringar av Arlandastad.

Företagsområdet i Arlandastad

Företagsområdet i Märsta

Nära E4:an mellan Märsta och Stockholm Arlanda Airport hittar du Arlandastads klassiska företagsområde. Här ryms en rad olika verksamheter – allt från transport till bygg och handel. Kollektivtrafiken gör det enkelt att ta sig hit kommunalt, och det finns dessutom gott om butiker och annan service i området.

Scandinavian XPO (fd Eurostop)

Modell Scandinavian XPO

År 2017 förvärvades Eurostop Arlanda av Arlandastad Holding AB med planen att utveckla en ny internationell mötes- och eventarena. Scandinavian XPO kommer att vara en multianläggning med kapacitet för över 5 000 personer. Perfekt för mässor, event, konferenser, möten och omsorgsfullt planerad för både besökare, utställare och arrangörer.

Scandinavian XPO:s webbplats

DriveLAB

Mitt i Airport City Stockholm ligger DriveLAB Stockholm – en samlingspunkt för utbildning och utveckling inom trafik och trafiksäkerhet. En arena för framtidens fordonsindustri där företag och forskare möts i en kreativ miljö. Här sker produktutveckling sida vid sida med utbildningsverksamhet och ytkrävande urbana experiment. DriveLAB Stockholm är platsen där kunskap inom fältet samlas, delas och tas vidare.

DriveLAB:s webbplats

Rosersbergs logistik

Rosersberg drivs av målet att skapa världens mest miljösmarta logistikcenter. Stadsdelen, med sina lagerbyggnader och parkeringar, är ett nav för både stora och små logistikföretag som värdesätter hållbar utveckling såväl som utrymme och läge. Med placering vid E4:an som tar dig mellan Stockholm, Uppsala och Stockholm Arlanda Airport har Rosersberg redan hittats av företag inom allt från flyttverksamhet och frakt till mat och återvinning.