MenyStäng

7 juni 2017

Anläggning för svensk fotboll vid Arlanda i Airport City Stockhom

Svenska Fotbollförbundet och Arlandastad Holding AB inleder en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.

”Svenska Fotbollförbundets ambition är att fortsätta utveckla svensk fotboll för att hålla absolut topp- och världsklass. Det kräver förutsättningar som mäter sig med de absolut bästa. Därför är ett nationellt träningscenter en viktig och central pusselbit, ett center som ska hålla högsta internationella standard, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand och tillägger: ”Därför kommer SvFF att genomföra en förstudie som ska utreda möjligheterna.”

Förstudien ska utreda krav, behov och ekonomiska förutsättningar samt att vi ska hämta inspiration genom att jämföra med liknande anläggningar i världen. Anläggningen ska sedan – om alla bitar faller på plats – att byggas i Arlandastad, som är en del av Airport City Stockholm.

I oktober ska förstudien presenteras för Svenska Fotbollförbundets styrelse.

”Det är en stor glädje för oss på Arlandastad att inleda denna förstudie och samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi har den mark som behövs för projektet och vi är beredda att ställa upp med våra resurser för att möjliggöra projektet”, säger Per Taube, huvudägare i Arlandastad Holding AB.

Illustration ”Academy” finns att ladda ned på www.arlandastadholdning.se

För kontakt och ytterligare information kontakta:

Niklas Bodell, presschef, SVFF: mobil 070-521 11 99

Dieter Sand, VD, Arlandastad Holding AB: 072-225 37 71