MenyStäng

26 april 2017

Eurostop Arlanda omvandlas, öppnar för framtida mässa vid Arlanda av ny ägare.

Den tidigare handelsplatsen Eurostop Arlanda förvärvas av fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB från Unibail-Rodamco. Affären blir startskottet för en helt ny etablering av ett internationellt event- och mässområde i den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Sedan flera år har Arlandastad Holding utvecklat fastigheter med utbildnings- och möteskoncept i området kring Arlanda. I bolagets strategi ingår att skapa en internationell mäss- och eventplats, och förvärvet av Eurostop blir nu startskottet för en ny omfattande satsning i flygplatsstaden Airport City Stockholm. Kommunikationerna till andra länder och inom Sverige via Arlanda flygplats, gör platsen enkel att nå för besökare av mässor, event, kongresser och utbildningar.

Fastigheten Eurostop Arlanda består av kommersiella ytor, garage och hotell och den nye ägaren Arlandastad Holding kommer omgående att komplettera och utveckla lokalerna för att kunna erbjuda mäss- och utställningsverksamheter möjlighet att etablera sig här. Ytterligare 200 hotellrum planeras i en ny detaljplan med genomförande under 2018.

Förvärvet av Eurostop Arlanda är den perfekta pusselbiten i vår ambition att skapa en unik mötesplats vid Arlanda. Vår satsning på utbildnings- och utställningslokaler för fordonsindustrin har slagit väl ut och nu kan vi bygga vidare på nya affärssegment som behöver närheten till Arlanda, säger Dieter Sand, VD för Arlandastad Holding AB.

Eurostop Arlanda ligger i flygplatsstaden Airport City Stockholm som är ett långsiktigt utvecklingsprojekt mellan Arlandastad Holding, Swedavia och Sigtuna kommun. Syftet är att tillsammans skapa en attraktiv mötesplats för människor i områdena kring Arlanda flygplats med ambitionen att skapa 50 000 arbetsplatser före 2030, varav många av de nya arbetstillfällena bildas inom mötesindustrin.

Per Taube, huvudägare i Arlandastad Holding AB är glad att affären nu går i lås.

Vi har sedan tidigare utvecklat ett mötes- och utbildningskoncept för fordonsindustrin med 100.000 utbildningsdagar årligen, och vi har även gjort en första etablering av en mötesplattform för boendeindustrin. I och med förvärvet av Eurostop tar vi nu kliv framåt mot visionen om en internationell mässa vid Arlanda, säger Per Taube, huvudägare i Arlandastad Holding AB.

Utöver köpet av Eurostop investerar Arlandastad Holding för närvarande även i ny infrastruktur i närområdet för att förstärka tillgängligheten mot E4an och flygplatsen. En ny avfart från E4 samt en tunnel under E4 kommer att förbinda östra och västra delarna av Arlandastad. De nya anslutningarna beräknas vara färdiga under 2018.

Bakgrundsinformation:

Arlandastad Holding AB har tecknat ett bindande förvärvsavtal med Unibail-Rodamco om att köpa den kommersiella anläggningen Eurostop i Arlanda. Fastigheten Norslunda 1:6 inkluderar Eurostopanläggningen och omfattar totalt ca 96 000 m2 yta varav byggnadsytan är ca 72 000 m2. Anläggningen och fastigheten förvärvas i sin helhet och Arlandastad Holding tillträder fastigheten senast 2017-09-01. Byggnaderna på fastigheten inrymmer bl.a.

  • Ett hotell med 228 rum (Operatör är Quality Hotel)
  • ca 20 000 m2 garage
  • ca 25 000 m2 kommersiella ytor

 

 

 

För mer information kontakta:

Dieter Sand, VD Arlandastad Holding, tel 072 225 37 71

www.arlandastadholding.se

www.airportcitystockholm.com

www.drivelab.se

Arlandastad Holding AB är ett fastighetsutvecklingsbolag som skapar konceptuella plattformar för att utveckla Sveriges första flygplatsstad. Bolaget kontrollerar ca 250 hektar mark i Airport City Stockholm. I en snabbväxande region i ett av Sveriges strategiskt bästa lägen mellan Stockholm och Uppsala utvecklar vi attraktiva miljöer för möten, kommersiella intressen, forskning och utbildning.