MenyStäng

16 maj 2019

Invigning av Office One på Arlanda

I flygplatsstaden som växer fram på Stockholm Arlanda Airport ingår nybyggda Office One. Kontorshuset som invigdes på onsdagen fungerar som en coworking-arena genom ett samarbete med United Spaces.

Byggnaden som är 15 000 kvadratmeter stor och tio våningar hög ligger i direkt anslutning till Terminal 4 och 5. En av hyresgästerna i Office One är United Spaces, Sveriges ledande aktör inom coworking.

– Utvecklingen av ett Airport City Stockholm kommer ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen och Sverige. Flygplatsen är optimal som etableringsplats för framtidens sätt att arbeta; öppet, internationellt, flexibelt och med fokus på mötet mellan människor. Genom samarbetet med United Spaces kan vi erbjuda moderna coworking-lösningar på Arlanda, säger Karl Wistrand, vice vd på Swedavia och tillförordnad direktör för koncernenheten Anläggning och system i en kommentar.

– Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda. Det är en dynamisk och växande plats som har stor potential för denna typ av arbets- och mötesform. Lokalerna som omfattar 2 400 kvadratmeter ligger mellan Terminal 4 och 5, och inredningen är inspirerad av skandinaviska färger och naturmaterial. Vi ser fram emot att se utvecklingen här, säger Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces.

Läs mer på Swedavias webbplats

Airport City Stockholm AB är ett marknadsbolag som bygger en klimatsmart plattform för att utveckla Sveriges första flygplatsstad. Bolaget drivs gemensamt av Arlandastad Holding, Swedavia och Sigtuna kommun. Ambitionen här är att fördubbla antalet arbetstillfällen från dagens 27 000 till 50 000 arbetsplatser före 2030. www.airportcitystockholm.com