MenyStäng

4 juni 2018

Pressinbjudan: Välkommen att bevaka lanseringen av Scandinavian Xpo

Välkommen att bevaka lanseringen av Scandinavian Xpo – den nya internationella mötes- och eventarenan, som öppnar i Airport City Stockholm och presenteras i samband med Handelskammarens Arlandalunch.

Nu tar utvecklingen i Airport City Stockholm fart på riktigt. Per Taube är entreprenören som den här dagen – fredag den 15 juni – öppnar dörrarna till den regionalt och nationellt betydande konverteringen av Eurostop, i det som blir den nya internationella mötes- och eventarenan Scandinavian Xpo. Per Taube berättar om visionerna och incitamenten i att bygga en flygplatsstad intill en av nordens största flygplatser och om den stora etableringen av den nya mötes- och eventarenan.

Nordic Choice Hotels är redan etablerade med flera hotell inom flygplatsstaden och vi får höra hotellkungen Petter Stordalen berätta om synergieffekterna och platsutvecklingen som sker när fler olika verksamheter etablerar ett kommersiellt område, om Arlandas betydelse för hotellsatsningen och om mötets betydelse för tillväxt i regionen. Vi passar också på att fråga om visionen för Nordic Choice Hotels. För finns det fler höjder att nå?

Pontus Frithiof bjuder oss på lunch. Pontus, krögaren och entreprenören som vinner utmärkelser och priser för bland annat Europe’s leading Airport Lounge, berättar om sitt personliga varumärke Pontus Group, om Arlandasatsningen och om matens betydelse för mötet.Staffan Littmarck är ny vd för Scandinavian Xpo. Det är han som nu ska etablera den nya mässan till nästa generations mötesplats, i direkt närhet till resten av världen. Staffan Littmarck visar oss bilder och berättar om planerna för Scandinavian Xpo.

Lanseringen sker i anslutning till seminariekonceptet Arlandalunchen, som arrangeras i samarbete med Handelskammaren och Airport City Stockholm.

PLATS: Eurostop Arlanda, Cederströms slinga, Arlandastad (f.d. Ica Maxi-lokalen)

DATUM OCH TID:  Fredag 15 juni kl 11:30-13:00

Läs hela programmet här: www.chamber.se/uppsala

Talare för dagen (särskilt nedanstående namn) finns tillgängliga för intervjuer i hotellets lobby klockan 13:10 – 14:00

Petter Stordalen, Nordic Choice Hotels
Per Taube, Gelba
Pontus Frithiof, Pontus Group
Staffan Littmarck, Scandinavian Xpo

Välkommen att bevaka lunchen när utvecklingen i den norra delen av regionen tar fart på riktigt.

______________________________________________________________________

För pressackreditering och intervjuförfrågningar:
Katinka Palmgren
Mejl: katinka@larssonpalmgren.se
Mobil: 076-11 211 23