MenyStäng

26 juni 2019

Stordalen utökar satsningen i Airport City Stockholm

Petter A Stordalen med Per Taube. Fotograf Marie-Therese Karlberg för Airport City Stockholm.

Strawberry Living, som kontrolleras av Petter A Stordalen, satsar på lägenheter för långtidsboende vid Scandinavian XPO i Arlandaområdet.
– Det finns ingen annan plats där vi har valt att samla så många hotellrum och vi kommer arbeta aktivt för att få både hotellen och longstay samt området att växa sig ännu starkare, säger Petter A Stordalen i en kommentar.

Strawberrykoncernens satsning innebär att Clarion Hotel, Quality Airport Hotel, Comfort Hotel och Longstay genom Strawberry Living finns representerade i Arlandaområdet.

– Det här känns riktigt, riktigt spännande. Arlanda är en av de snabbast växande regionerna i Norden och en plats som vi tror på och ser en fortsatt stark utveckling för i framtiden, säger Petter A Stordalen.

Den nya satsningen innebär att Strawberrykoncernen med Strawberry Living och Nordic Choice Hotels kommer operera över 1400 rum i Arlandaområdet år 2021.

Per Taube, styrelseordförande i Arlandastad Holding AB:
– Samarbetet med Strawberrykoncernen lyfter hela mötesdestinationen. Att Petter och hans bolag väljer att expandera sin verksamhet tillsammans med oss säkerställer en hög kvalitetsnivå för hela destinationen Scandinavian XPO som november 2020 kommer inhysa 40 000 m2 mässa, möten, konferens och hotellverksamhet.

Presskontakt:

Dieter Sand, vd Arlandastad Holding
mail: dieter.sand@arlandastadholding.se
mobil: 072-225 37 71

Mattias Stengl, vd Strawberry Living
mobil: 070-216 54 71

 

Strawberry Living AB är moderbolaget till Företagsbostäder och Personalbostäder. Bolaget ägs till 60 procent av Petter Stordalen genom Nordic Choice Hospitality Group, 38 procent av Preservo Holding AB samt 2 procent av Charlotte Dellblad AB. Bolagens verksamhet omfattar idag förmedling av 2200 lägenheter på orterna Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Linköping, Karlskrona och Älmhult. Ambitionen är att växa kraftigt på den nordiska marknaden och gå i bräschen för att introducera nya tjänster och upplevelser i sitt segment samt hitta synergier med närliggande verksamheter.

Airport City Stockholm AB är ett marknadsbolag som bygger en klimatsmart plattform för att utveckla Sveriges första flygplatsstad. Bolaget drivs gemensamt av Arlandastad Holding, Swedavia och Sigtuna kommun. Ambitionen här är att fördubbla antalet arbetstillfällen från dagens 27 000 till 50 000 arbetsplatser före 2030. www.airportcitystockholm.com