MenyStäng

Nyheter & press

Nyhet 25 maj 2018

Nytänkande hyresgäst tecknar avtal på Stockholm Arlanda Airport – framtidens mötesplats växer

United Spaces har tecknat avtal med Swedavia om ett långtgående samarbete för den terminalnära byggnaden Office One. Från och med mars 2019 erbjuds moderna coworking-kontor för moderna arbetsplatser med närhet till hela världen.

Nyhet 24 april 2018

Arlandastad Holding säkrar ytterligare 800 miljoner genom bankfinansiering

Arlandastad Holding har säkerställt ytterligare 800 miljoner genom bankfinansiering till sina planerade och pågående etableringar i Airport City Stockholm. Bolaget fortsätter därmed den snabba utvecklingen av kommersiella fastigheter, mötesplatser och eventarenor i det direkta närområdet till Arlanda flygplats. – Eftersom vi befinner oss i en kraftig tillväxt och har fortsatt stor efterfrågan är det oerhört […]

Pressmeddelande 10 april 2018

Staffan Littmarck blir ny chef för Scandinavian Expo, den nya internationella mötes- och eventarenan i Airport City Stockholm

Den tidigare Eurostopfastigheten vid Arlanda byggs nu om till Scandinavian Expo, en modern internationell mötesplats med mässhallar, en omfattande konferensavdelning, restauranger samt annan kringservice. Scandinavian Expo är ett nytt internationellt mötes- och eventcenter och det öppnar under våren 2020.

Pressmeddelande 26 oktober 2017

Excellent långtidsparkering invigd i Airport City Stockholm

Den nya långtidsparkeringen P1 invigdes idag på Stockholm Arlanda Airport. Parkeringen som ligger strax söder om flygplatsinfarten i direkt anslutning till E4:an är hållbarhetscertifierad på den högsta nivån och är en viktig del i Swedavias fortsatta utveckling och hållbarhetsarbete.

Pressmeddelande 20 september 2017

Nytt internationellt mässcenter öppnar vid Arlanda

Nu startar omvandlingen av f.d. Eurostop Arlanda till en modern internationell mötes- och mässanläggning. Den nya mässan Scandinavian Expo öppnar årsskiftet 2019/2020 och kommer bestå av nya mässhallar, konferenslokaler och hotell. Detta är en viktig pusselbit i utvecklingen av hela området kring Arlanda och den nya flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Nyhet 14 september 2017

Airport City Stockholm på Business Arena 20-21 september

Airport City Stockholm och dess tre ägare Arlandastad Holding, Sigtuna kommun och Swedavia kommer till Business Arena på Stockholm Waterfront Congress Centre 20-21/9. Du hittar oss i lounge nummer 4L07 på plan 4 i Waterfront. Business Arenas öppettider är kl 07.30 – 17.00 båda dagarna. Kom och lyssna på Airport City Stockholms vd Fredrik Jaresved när han medverkar […]

Pressmeddelande 20 juni 2017

​Training Partner expanderar och hyr 15 000 kvm lokaler i DRIVELAB

Arlandastad Holding och Training Partner fortsätter utveckla Sveriges största kluster för utbildning och event inom fordonsindustrin.

Pressmeddelande 7 juni 2017

Anläggning för svensk fotboll vid Arlanda i Airport City Stockhom

Svenska Fotbollförbundet och Arlandastad Holding AB inleder en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.

Pressmeddelande 26 april 2017

Eurostop Arlanda omvandlas, öppnar för framtida mässa vid Arlanda av ny ägare.

Den tidigare handelsplatsen Eurostop Arlanda förvärvas av fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB från Unibail-Rodamco. Affären blir startskottet för en helt ny etablering av ett internationellt event- och mässområde i den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Pressmeddelande 20 februari 2017

​Ytterligare ett utbildningsföretag flyttar till Airport City Stockholm

Yrkesakademin AB har valt att flytta sin utbildning av maskinförare i Stockholm till området DRIVELAB Center i Arlandastad. Hyresavtalet omfattar utbildningslokaler samt ett övningsområde i direkt anslutning till dessa. Det innebär att flera av branschens stora utbildningsgiganter nu väljer att etablera sig och sina verksamheter i DRIVELAB.

Pressmeddelande 30 november 2016

Nybygget välkomnar Älvsbyhus, Sveriges största och mest anrika hustillverkare

​Nybygget växer. Nu har avtal tecknats med Älvsbyhus, Sveriges största och mest anrika hustillverkare. I och med detta erbjuder nu Nybygget vid Arlanda flygplats ett av Stockholms mest kompletta husvisningsområden. Med en variation av leverantörer och utställare på plats finns något för alla som går i husbyggartankar. Invigningen av Älvsbyhus nya visningshus beräknas ske under våren 2017.

Nyhet 14 november 2016

Överenskommelse om US preclearance på Stockholm Arlanda Airport

På fredagen tecknade svenska regeringen och USA ett bilateralt avtal om införande av amerikansk gränskontroll på Stockholm Arlanda Airport. Swedavia undertecknade i anslutning till detta en avsiktsförklaring med US Customs and Border Protection, CBP, om hur denna funktion ska hanteras på flygplatsen.

Nyhet 8 november 2016

Spaden i marken för miljardsatsning på nytt driftområde på Arlanda

Idag sattes spaden i marken för Arlandas nya driftområde. Som en del av Stockholm Arlanda Airports utvecklingsplaner byggs nu ett modernt, funktionellt och miljöanpassat driftområde för flygplatsens fordon. Nu skapas det plats för den nya piren som behövs byggas i för att möta de ökande resenärssiffrorna och ett viktigt steg för Sveriges tillgänglighet.

Nyhet 19 oktober 2016

Nordic Choice Hotels blir operatör för nytt storhotell på Stockholm Arlanda Airport

Nordic Choice Hotels blir operatör för Stockholm Arlanda Airports nya storhotell. Hotellet beräknas få drygt 460 rum och blir ett modernt alternativ i vardagslyx till affärshotellen på flygplatsen. Hotellet är en viktig pusselbit i byggandet av den nya flygplatsstaden.

Nyhet 14 juli 2016

Lättare flyga till USA

Regeringen har tillsatt en utredning som snabbt ska ta fram ett lagförslag som möjliggör att resenärer till USA ska få göra inresekontroll redan i Sverige. (DI 20160714)

Pressmeddelande 4 juli 2016

5000 m2 uthyrt i DRIVELAB BIG – i Airport City Stockholm

Den 1:a oktober 2017 är första etappen av DRIVELAB BIG färdigställd. DRIVELAB BIG är en permanent mässa, mötesplats, med utbildningslokaler, för stora fordon, i Airport City Stockholm.

Pressmeddelande 30 juni 2016

Miljöcertifierad storparkering ökar kundservicen på Stockholm Arlanda Airport

Nu blir det ännu enklare att resa till och från Stockholm Arlanda Airport. 1500 nya långtidsparkeringsplatser byggs i det nya Airport Cityområdet på Arlanda.

Pressmeddelande 30 juni 2016

Entreprenad Live lanseras i DRIVELAB, Airport City Stockholm

Entreprenad Live som redan arrangeras i Göteborg och Skåne lanseras den 24-26 september 2017 på Airport City Stockholm. – Vi följer vår plan och Entreprenad Lives koncept är enkelt och väldigt uppskattat. Entreprenad Live arrangeras där marknaden finns och det byggs mycket. Det är en komplett mässa med allt som bygg-& anläggnings-entreprenörer behöver sin vardag […]

Pressmeddelande 26 januari 2016

DRIVELAB fortsätter att expandera

Nu öppnar en ny eventhall vid Arlanda – och till hösten öppnar DRIVELAB Hotel.

Nyhet 3 november 2015

Swedavia etablerar SkyCity Office One inom Airport City Stockholm

Swedavia har beslutat att etablera kontorsfastigheten SkyCity Office One vid Stockholm Arlanda Airport. De två byggnaderna skapar tillsammans 15 600 kvadratmeter ny kontorsyta vid flygplatsen och är ytterligare ett steg i utvecklingen mot att bli Skandinaviens ledande flygplats.